Meksičko,a domaće
Za početak tjedna jedan meksički ručak, a domaći..
Tortilje sam radila sama i skoro smo ih sve pojeli prije nego sam ih napunila jer su super, a mesa i povrća za napunit tortilju sam napravila stvarno puno pa smo imali i za jesti žlicom:)
350 g brašna
250 g tople vode
2 žlice ulja
Zamjesiti i ostaviti da malo odstoji, a nakon pola sata valjati do debljine koju želite. Meni je ispalo 5 komada tankih lijepih. Posipajte brašnom i pecite u tavici kratko - početi ce dobivati mjehuriće i brzo su gotove.
Piletinu sam narezala na komadice i dinstala na luku dok piletina nije pobjelila, dodala crvenu, žutu i zelenu svježu papriku, konzervu graha, konzervu kukuruza, pelate rajčice i sve se dinstalo i kuhalo oko pola sata da se sve prožme. Soli i papra po želji, a ljutinu ćemo pričekati još koju godinu.
Sve je to super kad prilagodiš hranu i kad vidiš koliko kupovne tortilje imaju "gluposti" u sebi, samo za sve treba dosta vremena. Ali bar znaš što jedeš..
Primjedbe
Objavi komentar