Domaći soparnik

Soparnik obožavam od kada sam kod prijateljice na vjenčanju probala, medutim mi ga nemamo naviku raditi. Nedavno sam našla u jednoj grupi recept, a kako mi je svekrva poslala blitvu odlučila sam napraviti. Eva i Vid su uživali iako mi je pobjeglo malo previše bijelog luka za moj ukus ali neka, bijeli luk ubija sve:)

Svježu blitvu sam narezala na trakice, narezala luk i bijeli luk, malo maslinovog ulja i sol i sve sam pomješala.
Za tijesto sam pomješala 200 g brasna, 125 ml vode, 2 zlice ulja i malo soli, zamjesila i stavila da odmara pola sata.
Tijesto sam podijelila na 2 loptice, razvaljala i stavila u protvan prvo donji dio, pa smjesu sa blitvom i pokrila sa drugim dijelom tijesta. Obavezno ispikati vilicom prije pečenja.
Staviti na 250 stupnjava 10 minuta i gotovo premazati uljem i češnjakom.


Primjedbe

Popularni postovi