Tart od jabuka

Poslije nedjeljnog ručka bilo bi super nešto slatko, ako smijemo. Napravila sam kolač koji se najviše svidio mom mužu, pa smo ga nas dvoje smazali za tren. Za to vrijeme Eva i Vid su tamanili jabuke. I cijelo vrijeme razmišljam kako će biti bolje kad prestanem dojiti jer ću moći pojest sve, ali onda opet pomislim pa nećemo mi jesti sve, a da nas Vid gleda jer ne smije. Svi se moramo prilagoditi, sada i kasnije.
Tijesto
30 dkg oštrog brašna
20 dkg margarina (veganski omegol ili bio bio margarin biljni)
1/2 pp
Zamjesiti tijesto, malo je teže jer nema jaja, raspodjeli se na dvije kugle i stavi u frizider na pola sata.
Nakon toga sam stavila u protvan jednu kuglu i lijepo ju rasporedila i utisnula.
Nadjev
4 veće jabuke narezati na ploškice
Šećer po želji ili javorov sirup
Cimet
Poslagati ploške jabuka na tijesto, zasladiti i posipati cimetom te prekriti drugim dijeĺom tijesta. Možete ga razvaljati, natrgati, ja sam pokušala napraviti duže rezance pa prekriti, ili napraviti neke oblike da bude ljepše. Ja nisam..stigla ;)
Peči otprilike pola sata dok se malo ne zarumeni tijesto.

Primjedbe

Popularni postovi