Slanci

U zadnjih par dana od kada sam skužila da mi je to tako fino, a tako praktično, radim male slance. Nisu tipični slanci, malo prilagodim recept ali svima se sviđa i rijetko mi ostane sutradan bar za doručak.
Jedemo ih same, uz pekmez, namaze, uz špek kako god. Radila sam sa običnim brašnom, pirovim, kukuruznim, s dodatkom griza..ima mogućnosti. Vid gricka sa svoja 4 zuba ko veliki.
300 g brašna glatkog
100 g griza ili kukuruznog brašna kako volite
2 žlice kvasca
Pola žlice šećera
1 žlica soli
Malo maslinovog ulja
Voda
Kvasac stavim u malo tople vode i dodam šećer pa pustim da se zapjeni par minuta.
Sve stavim u brašno u koje dodam sol, malo ulja i mješam rukama te po potrebi dodam vode.
Pustim da se tjesto digne na sobnoj temp, pa nakon nekih 45 minuta radim rukama loptice i izrolam u slance.
Ako stavljam sezam, lan ili sjemenke gore namažem s malo ulja prije pečenja.
Jedan po jedan i nema ih.

Primjedbe

Popularni postovi