Piletina i palenta

 Neke dane obožavam kuhati i jedva čekam da nešto fino skuham i da sjednemo za stol i jedemo, a opet ima dana kada mi se ne da i samo bi ispekla jaja i skuhala hrenovke ..ali to si baš ne mogu dopustiti više. I onda opet vidim kako djeca slasno jedu i rastu i nadaš se da jedu zdravo pa opet dobiješ volju i snagu za kuhanjem. Kažu da je palenta/žganci jako zdrava. Mi je najčešće papamo za večeru, ali sada dugo nismo pa evo brzi prilog uz nadbatak u umaku. Ispržila sam luk, mrkvu i papriku pa na to stavila nadbatke da se dinstaju i malo zapeku. Dodala sam malo vode - do pola mesa. Kuhala sam nekih 20 minuta da se sve skuha, dodala soli i papra i na kraju žlicu brašna jer sam htjela gušći umak. Zasebno sam skuhala palentu/ žgance - mi volimo tvrde a ne da nam se preljevaju po tanjuru. Najidealniji omjer je 4 šalice vode, jedna šalica kukuruzne krupice ili kako piše na pakiranju. Dobar tek.

Primjedbe

Popularni postovi