Domaće tortilje

Današnji recept sam i ja prvi puta radila, ali sviđa mi se i zapravo sam si olakšala jer tortilje s mesom jedemo za ručak, a same tortilje se Evi i Vidu jako sviđaju ovako za "pod zub" kad ih vide na stolu.
Tortilje
Radila sam po receptu koji sam negdje nasla da nije tipičan već da mi bude jednostavnije - ispalo je dobro.
Nije sad reprezentativno i savrsenog izgleda ali bude drugi puta.
200 g kukuruznog brašna
400 g oštrog brašna
1 dcl ulja
Prstohvat soli
Mlake vode
Napravi se malo gušća smjesa nego za palačinke i peće se u tavici malo deblje. Bude brzo gotovo.
Meso
Mljeveno meso je uvijek najbolje kod mesara i da izmelje pred vama ali naravno nemamo uvijek tu mogućnost. Ja samo ako kupujem u dućanu uvijek pazim da nema soje. Ovaj puta sam samo na luku prepržila meso - inače dodajem mrkvu, papriku i paradajz ali sad nisam dodala ništa jer smo naravno imali "nenadane ozljede" pa nismo stigli u dućan.
I inače se ne vodim time da sve moram imati već pokušam iskoristiti maksimalno od onoga što imam doma.
Sljedeći puta će biti još bolje
pa ću ih i zapeći u pečnici.

Primjedbe

Popularni postovi